Ben jij 1 van de 75 deelnemers?

Op zondag 5 juli 2020 fietst Merels Wereld wederom mee met de 8e editie van Haren-Haren! Zo vragen ze ook dit jaar aandacht voor het doel en de missie van hun stichting.

Het thema van Haren-Haren dit jaar is 75 jaar Vrijheid en Vitaliteit. Merels Wereld sluit aan bij dit thema en ze hopen op 75 deelnemers in het mooie shirt van Merels Wereld! Veel wielrenners die de vorige edities van Haren-Haren met Merels Wereld meemaakten hebben naast de prachtige ervaring ook een prachtig wielershirt als herinnering overgehouden. Wil je dit bijzondere jaar (weer) meefietsen met Merels Wereld en daarmee onze stichting steunen? En spreekt het thema 75 jaar Vrijheid en Vitaliteit je aan? Dan zien we je graag op 5 juli 2020!

Met sportieve groet,
Bestuur stichting Merels Wereld

Over Merel

Merel kreeg in november 2014 na een fietsvakantie de diagnose die haar wereld op zijn kop zette: longkanker. Met uitzaaiingen in de lymfeklieren. Ongeneeslijk dus. Haar zoon zie: “Man misschien komt er wel een pil die jou toch nog een tijd in leven houdt.”.  Daarom wil Merel zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek. Zodat die pil er misschien ooit komt.

Over ROS-1

Door mutatieonderzoek bleek dat de ROS1 translocatie verantwoordelijk is voor de groei van de tumor. De ROS 1 translocatie is zeldzaam, bij minder dan 1% van alle mensen met longkanker is deze translocatie aanwezig. Tot op heden werkt een aantal medicijnen, maar treedt bij elk medicijn na verloop van tijd resistentie op.

Steun Merel, fiets mee

Steun ons voor onderzoek. Dit kun je doen door mee te fietsen met het team van Merels Wereld tijdens Haren-Haren op zondag 5 juli. Meld je aan als 1 van de 75 deelnemers van Team Merels Wereld.

Door aandacht en geld te vragen voor onderzoek naar longkanker en de ROS1 translocatie in het bijzonder wil de stichting bijdragen aan het verhogen van de overlevingskansen en betere kwaliteit van leven voor patiënten met de ROS1 translocatie.