In actie voor de Hartstichting

Vanaf onze 9de editie op 3 juli 2022 kunnen de deelnemers individueel of als team ‘in actie’ komen voor de Hartstichting.

Vanaf de eerste editie van Haren-Haren zijn diverse lokale goede doelen gesteund. Door onder andere VIP tochten te organiseren voor donaties voor tandems voor het wooninitiatief Borgheerd, Inzamelactie ANWB Kinderfietsenplan en handbike toertochten voor UMCG Revalidatiecentrum Beatrixoord. En met ingang van 2022 komen wij in actie voor de Hartstichting.

Plotseling kwam ik weer bij kennis.
Ik wilde opstaan en doorrennen naar de finish van de 4 Mijl van Groningen.

Ronald Zuidema, mede organisator

“5 Jaar na dato wordt Haren-Haren benaderd om voor de Hartstichting een goed doel te worden. Door met onze fietstoertocht deelnemers te motiveren een actie te starten en daarmee geld op te halen voor de Hartstichting. Gezien mijn persoonlijke ervaring konden we deze oproep konden niet laten lopen.”

Door de adequate hulp ben ik er nog

Wat is er gebeurd?

“Plotseling kwam ik weer bij kennis. Ik wilde opstaan en doorrennen naar de finish van de 4 Mijl van Groningen. Dit gebeurde op 8 oktober 2017. Ik weet het nog als de dag van gisteren. Op 48 jarige leeftijd had ik, mede-organisator van Haren-Haren, een acute hartstilstand. Door directe adequate hulp werd ik ’teruggehaald’ en kon ik herstellen in het UMCG. Nu draag ik al 5 jaar een ICD voor dagelijkse monitoring van het hart.”

Kom in actie

Fietsen voor een gezond hart. Want een gezond en sterk hart is de motor achter je dagelijkse portie energie. Kortom fietsen en tegelijkertijd geld ophalen voor de Hartstichting. Wat moet je doen? Fiets mee met Haren-Haren en steun ons evenement via de Hartstichting.

Steun het goede doel

Om zoveel mogelijk geld op te halen, vragen wij elke deelnemer en team een actiepagina aan te maken. Door op onderstaande button te klikken ga je naar de Haren-Haren evenementpagina op de Hartstichting website. Klik vervolgens op ‘Start je actie!’ en maak jouw eigen actie aan.