Help het ANWB Kinderfietsenplan verder!

Inzamelactie ANWB Kinderfietsenplan tijdens Haren-Haren.

Help je ook mee?

Een fiets is meer dan een vervoersmiddel. Voor kinderen van 8 tot 18 jaar oud is fietsen een manier om mee te doen, vrijheid te voelen en de wereld te ontdekken. Helaas is het aanschaffen van een fiets voor 1 op de 9 kinderen in Nederland veelal een te dure, onmogelijke uitgave. ANWB vindt dat ieder kind recht heeft op een fiets. Samen met onze leden zamelen we fietsen in. De gedoneerde fietsen worden opgeknapt in werkplaatsen waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Via het Nationaal Fonds Kinderhulp komen de fietsen terecht bij kinderen die opgroeien in armoede.

Een fiets als een nieuw begin

Er zijn periodes dat alles lijkt mee te zitten in je leven. Voor de twaalfjarige Senna is dat moment een dik jaar geleden aangebroken. Een fiets van het ANWB Kinderfietsenplan speelde een belangrijke rol in de start van een heel nieuw hoofdstuk voor de tiener.

Het meisje dat mijn fiets krijgt, kan jaren vooruit.

Mevrouw Folkers uit Groningen doneerde haar damesfiets. Het verkeer is haar inmiddels te druk geworden en na twee vallen houdt zij het fietsen voor gezien. Zij is blij dat haar fiets nu een mooie bestemming krijgt.

Je doet het voor die blije koppies

Blauwe stofjas aan en fietsen aan de hijsinstallatie. Met het smeer op de handen vertelt Leo waarom hij zicht inzet voor het Kinderfietsenplan