Samenwerking met Fietsersbond en de ANWB

Samenwerking met Fietsersbond en de ANWB.

Dit jaar is Haren-Haren een samenwerking aangegaan met zowel de Fietsersbond als de ANWB. Zij zijn 7 juli beide aanwezig om twee campagnes te promoten. De Fietsersbond heeft haar MONO campagne om fietsen zonder mobiel onder de aandacht te brengen. Er is een campagneteam aanwezig met een speciaal MONO-fietsparcours waar bezoekers en deelnemers kunnen testen welke gevaren het met zich meebrengt om met een mobiel in de hand te fietsen. De andere campagne is het Kinderfietsenplan van de ANWB. De ANWB vraagt mensen om hun Kinderfiets aan de ANWB te schenken. De gedoneerde fietsen worden opgeknapt en via Nationaal Fonds Kinderhulp komen de fietsen terecht bij kinderen die opgroeien in armoede.

Speciaal MONO-fietsparcours

Campagneteam Verkeerswijzer Groningen zet zich in voor verkeersveiliger Groningen.

Appen, bellen of muziek luisteren tijdens het fietsen.

Niet iedereen is zich bewust van de gevaren die dit op kan leveren. Toch zijn er als gevolg hiervan nog te veel ongevallen. Verkeerswijzer Groningen heeft als doel om hier wat aan te doen. Inwoners van de provincie Groningen worden bewuster gemaakt van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen. Zo is het campagneteam op 7 juli 2019 aanwezig bij het fietsevenement Haren-Haren met een speciaal MONO-fietsparcours.

Inzamelactie ANWB Kinderfietsenplan

Help je ook mee? Een fiets is meer dan een vervoersmiddel. Voor kinderen van 8 tot 18 jaar oud is fietsen een manier om mee te doen, vrijheid te voelen en de wereld te ontdekken. Helaas is het aanschaffen van een fiets voor 1 op de 9 kinderen in Nederland veelal een te dure, onmogelijke uitgave. ANWB vindt dat ieder kind recht heeft op een fiets. Samen met onze leden zamelen we fietsen in. De gedoneerde fietsen worden opgeknapt in werkplaatsen waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Via het Nationaal Fonds Kinderhulp komen de fietsen terecht bij kinderen die opgroeien in armoede.