Speciaal MONO-fietsparcours bij Haren-Haren

Campagneteam Verkeerswijzer Groningen zet zich in voor verkeersveiliger Groningen.

Appen, bellen of muziek luisteren tijdens het fietsen.

Niet iedereen is zich bewust van de gevaren die dit op kan leveren. Toch zijn er als gevolg hiervan nog te veel ongevallen. Verkeerswijzer Groningen heeft als doel om hier wat aan te doen. Inwoners van de provincie Groningen worden bewuster gemaakt van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen. Zo is het campagneteam op 7 juli 2019 aanwezig bij het fietsevenement Haren-Haren met een speciaal MONO-fietsparcours.

Afleiding in het verkeer.

Op zondag 7 juli 2019 staat het fietsparcours op het evenement Haren-Haren. Bezoekers kunnen op deze dag deelnemen aan het speciale fietsparcours. Op het parcours worden verschillende situaties nagebootst waarin je wordt afgeleid. Bijvoorbeeld door het gebruik van je telefoon. Deelnemers ervaren op deze manier zelf de gevolgen hiervan. Door het zelf te ervaren is de kans dat je voortaan ander gedrag vertoont veel groter.

Rij MONO

MONO staat letterlijk voor één of alleen. In de campagne staat het voor met één ding bezig zijn: als je rijdt, houd je je aandacht op één ding en dat is het verkeer. MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of social media posts. Zodat mensen hun ogen op de weg houden en niet op hun scherm.

Over Verkeerswijzer

Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. Meer weten? Kijk op verkeerswijzergroningen.nl.