Een “nieuwe” tandem voor Borgheerd!

Zaterdag 29 juni was het fietsfestijn Haren – Haren. Voor echte fietsfanaten en wielrenners een tocht van 150 km (heen en terug) met daarnaast nog twee andere, kortere tochten. Een daarvan was het rondje Zuidlaardermeer, een sponsortocht van 35 km waaraan werd deelgenomen door leerlingen van het Zernike College samen met de bewoners van Borgheerd Haren.

Het doel: het bijeenbrengen van geld voor een nieuwe of goede tweedehands tandem.

Naast de bewoners van Borgheerd en leerlingen van het Zernike junior College verzamelden ook anderen sponsorgelden door middel van intekenlijsten. De fanatiekste waren toch de bewoners van Borgheerd zelf.

Na inschrijving, gevolgd door een korte warming up, vertrok deze groep rond half elf van het Raadhuisplein, voorzien van lunchpakket, routebeschrijving, polsbandje met telefoonnummer voor noodgevallen (ongebruikt) en stempelkaart. Wethouder Theo Sieling fietste als sportieve supporter met de groep mee.

Het was droog, het zonnetje scheen, maar een harde wind maakte het fietsen best wel zwaar. Stempelposten bij Meerwijck en Appelbergen moesten bewijzen dat de tocht volledig was afgelegd. Een bezemwagen van de Zorgboerderij Mikkelhorst was beschikbaar om, zo nodig, deelnemers op te nemen. Hiervan werd geen gebruik gemaakt wat toch wel iets zegt over de mentaliteit van de deelnemers!

Rond drie uur arriveerden de eersten weer op het plein waar ze met groot enthousiasme werden ontvangen. Dat de wind een geducht tegenstander was geweest, was bij enkele deelnemers duidelijk waarneembaar. Na deze geweldige prestatie werden de medailles door de trotse deelnemers in ontvangst genomen.

Natuurlijk is iedereen benieuwd of het gestelde doel gehaald is! Nog niet alle sponsorgelden zijn binnen maar er kan rustig gesteld worden dat hier ruimschoots aan is voldaan.

Wij houden u op de hoogte van het verdere verloop.
Begeleidingsteam Borgheerd, Zorgboerderij Mikkelhorst & Stichting Haren-Haren

[nggallery id=18]