Een 8 of 6je, hoe beoordeel jij? We zijn erover in gesprek met onze eerste man van Haren, burgemeester Pieter van Veen. Hij was, voordat hij in Haren aantrad, jaarlijks actief als fanatiek toerfietser die jaarlijks op fietsvakantie naar het buitenland ging. Waarvoor rijdt hij om?

“Vanwege mijn huidige baan als burgemeester van Haren kijk ik nu alle klassiekers op TV. In de tijd van de fietsvakanties in Roemenië, Italië en Engeland fietste ik ook regelmatig door de prachtige omgeving in van Haren en het huidige De Hondsrug UNESCO Geopark. Tijdens onze toertochten was een bezoek aan een terrasje onder het genot van een kop koffie en een stuk appeltaart ook altijd vaste prik, heerlijk genieten! Al zat er wel een groot verschil in de appeltaarten, wij maakten er altijd een keuring van. Van deegklomp tot echt heerlijke appeltaart wij zijn alles tegengekomen. Ik ga ervan uit dat de organisatie van Haren-Haren een goede locatie selecteert voor een smaakvolle tussenstop. Ik wens de organisatie een hele mooie dag, met veel zon en een fantastische tocht voor alle deelnemers.”

Foto: Pieter van Veen in speciale fiets, genomen tijdens Bevrijdingsdag 5 mei 2015 tijdens demonstratie van het UMCG Handbike Team Groningen