De Ultieme Wielerklassieker Haren-Haren

Dit jaar besloot ik de tourtocht Haren-Haren te gaan fietsen. Dit samen met 2 vrienden. De voorpret begon al op Facebook. Je kon een gesigneerd shirt van Mollema winnen. Ik gekscherend hopelijk is deze wel XXL ( ik ben 1.96m ). In mijn ogen altijd leuk dit soort acties.

De gehele week het weer in de gaten houden. Wat moeten we aan? Kniestukken? Lange broek? Sowieso genoeg warme kleren.

Vervolgens begon de rit op zaterdag 2 Juli. Start 08:30 uur en 170 km voor de boeg. We rijden onder de boog door. Ik zet mijn fietscomputer aan. En denk als ik de teller op 1 km zie staan: nog maar 169 km.

De eerste 50 km tot aan het eerste verzorgingspost (Exloo) gaan lekker. Het is echt genieten van het mooie landschap. (Zuidlaardermeergebied/Hondsrug).

Na een korte pauze fietsen we richting Duitsland met een grote groep. Na 3 uur bereiken we Haren. We tanken hier bij. Er is voldoende om uit te kiezen. De Duitse “Braadwurst” ( die ik niet kan plaatsen bij een toertocht) sla ik over.

Het is tijd voor de terugweg. Geregeld rijden er motoren of de auto van de organisatie langs om te kijken of alles in orde is.  En ook de bewegwijzering is prima in orde. Als we Nederland binnen fietsen barst het los. Een hoosbui. We schuilen onder een boom. Na 20 min vervolgen we ons weg. Mijn lichaam begin moe te worden.

120 km, we zijn weer in Exloo. Een rustpunt dat ik persoonlijk echt nodig heb. De benen zijn moe. Lichte krampverschijnselen doen zich voor. Nog 50 km te gaan. Het wordt afzien. In het wiel van mijn vrienden kom ik de volgende 35 km door. Er moet gestopt worden. 1 van mijn vrienden zit er helemaal doorheen. Al het eten dat we nog bij ons hebben (voornamelijk chocolade) wordt aan hem gegeven. We stappen voor de laatste keer op. Kop over kop (tegen de wind in) bereiken we Haren. De teller geeft 169 km aan. Ik denk YES gehaald.

Totaal bijna 6 uur gefietst met een gemiddelde van 28,5 km/uur. En uiteraard super trots op ons allemaal.

Een paar dagen later verschijnt er een mail van de organisatie. Ik ben de gelukkige winnaar van het shirt. Ik pas het shirt bijna 😉

 

Jorn Prinsen