Eelco Borgman is het brein. Ieder jaar is hij de bedenker van de fantastische routes van onze wielerklassieker Haren-Haren. Als fanatiek fietser weet hij de mooie hotspots elke keer weer in een nieuwe route te verwerken. We praten deze week met hem over deze mooie combinatie van fietsen en routes.

‘Af en toe fietste ik al weleens op mijn mountainbike, maar sinds het moment dat ik de racefiets van een vriend heb geleend kreeg ik er steeds meer aardigheid in en heb ik er zelf een gekocht. Nu fiets ik bij Scharlakenhof in Haren en zit ik in het fietsseizoen gemiddeld 3 a 4 keer per week op de racefiets’.

Waar denk jij dat toch die relatie tussen wielrennen en appeltaart vandaan komt?

‘Het is echt een traditie; appeltaart tijdens de rit. Bij lange duurritten moet je voor, tijdens en na je rit eten. Als je dan toch een pauze hebt ingelast, dan is een stuk appeltaart een lekkere hap om de verbruikte energie weer aan te vullen. Ik doe het zelf niet bij elke fietstocht, wel hebben wij de regel met de fietsclub dat als er iemand jarig is, er getrakteerd wordt op appelgebak bij onze sponsor; de koningsherberg in Anloo. Daar hebben ze echt de lekkerste appelgebak, met slagroom!’

Wat is jou motivatie om de organisatie van Haren-Haren te ondersteunen?

‘Omdat ik zelf vaak tochten fiets, draag ik graag een steentje bij aan zo’n fantastisch wielerevenement als Haren-Haren. De wielerklassieker Haren-Haren wordt georganiseerd door een enthousiast team en dit motiveert mij ook. Het is leuk om te zien dat het evenement steeds meer bekendheid krijgt. Dit komt zeker door de maximale waardering van de NTFU. Deze waardering motiveert om nog betere en mooiere routes uit te zetten. Mijn eigen passie voor fietsen helpt ook zeker bij het uitzetten van de route!’