Op 2 juli wordt er voor de vierde keer gefietst van Haren in Nederland naar Haren in Duitsland en terug. Vanaf de Kerkstraat in Haren start de 170 kilometer lange wielerklassieker. Ook dit jaar is er weer een prachtige route uitgestippeld langs mooie natuur en culturele bezienswaardigheden. Uiteraard wordt er weer door het prachtige Hondsruggebied gefietst. Dit Geopark heeft sinds kort de UNESCO status gekregen en mag zich een UNESCO Global Geopark noemen en is daarmee uniek in Nederland. De organisatie is trots dat er dit jaar weer door dit mooie gebied kan worden gefietst. De heenweg naar Ems Haren bedraagt 85 kilometer en de terugweg naar het Groningse Haren maakt, met wederom 85 kilometer, de tocht compleet.

Deze 170 kilometer lange wielerklassieker gaat dus vanuit Haren Nederland via het Zuidlaardermeergebied naar Diner-Café Bussemaker te Exloo en vervolgens naar Haren Ems Duitsland. Op de terugweg wordt bij Emmer-Compascuum Nederland weer binnengefietst en vanaf daar wordt door het Geopark De Hondsrug en het Drents landschap terug gegaan naar Haren Nederland. Langs deze uitgepijlde route zullen bij Dinner-Café Bussemaker in Exloo en in het centrum van Haren Ems verzorgingsposten worden ingericht.

Optioneel:

Mocht je deze 170 kilometer net te lang vinden, dan is er ook de mogelijkheid om bij Rütenbrock rechtsaf te gaan en de route 20 kilometer te verkorten. Deze mogelijkheid zal onderweg duidelijk worden aangegeven. Op deze manier zul je alsnog Duitsland binnenfietsen, maar zal de route 150 kilometer lang zijn in plaats van 170.

Fiets je liever 100 kilometer? Schrijf je dan in voor de Haren-Haren 100 km. Daarbij is er speciaal voor de vrouwen de Lange Haren (100 km).