Fietsen door het landschap van de gemeente Haren is als reizen door de tijd. Het landschap is door de geschiedenis heen steeds veranderd, zonder dat het sporen van voorgaande tijden volledig heeft uitgewist. 

De fietsroutes vertellen u het verhaal van de ontwikkeling die het landschap de afgelopen eeuwen heeft doorgemaakt. Daarbij kunt u tal van bijzondere plekken aandoen. Zoals de hotspots van Geopark de Hondsrug en de vele Rijksmonumenten.

Fietsroutes

Daarnaast kunnen fietsliefhebbers ook in Groningen en Drenthe in alle rust hun hart ophalen. Op de fiets ervaar je de rust en de ruimte van het Groninger land of het Drentse Landschap en ontdek je verrassend mooie plekken. Je komt door Nationale Parken, prachtige natuurgebieden, gezellige dorpjes en je ontdekt de mooiste historische plekjes. Kies een uitgestippelde route of ontdek Drenthe via het uitgebreide knooppuntennetwerk.

Provincie Groningen en Drenthe hebben tal van fraaie fietsroutes. Het landschap lijkt voor de fiets gemaakt en er is voor elk wat wils. Er zijn bijvoorbeeld streekroutes, culinaire tochten, combinatietochten van kanoën, fietsen en wandelen, tochten langs monumentale kerken en kinderfietsroutes. Op de volgende website vindt u veel toeristische informatie over Groningen en Drenthe:

Met behulp van www.ems-dollart-routenplaner.de  kunt u digitaal fietsroutes in Noord-Nederland en Noord-Duitsland plannen.

 uitharen