Terug in de tijd met ongelofelijk mooie fietstocht Haren-Haren

De organisatie van Fietsfestijn Haren-Haren slaat de spijkers op zijn kop. Op donderdag 13 maart maakte voorzitter Jeroen de Grijs van Stichting Haren-Haren de fietsroutes en het lokale goede doel bekend. Fietsers gaan terug in de tijd doordat ze de verzorgingsposten in vesting Bourtange en Museumspoorlijn S.T.A.R. te Stadskanaal passeren en de sponstocht deelnemers gaan problemen oplossen doordat ze de gaten dichtrijden voor Ecologisch Zorgboerderij De Mikkelhorst. Het Fietsfestijn vindt plaats op zaterdag 28 juni. Fietsers kunnen zich voor deelname vanaf 1 maart aanmelden voor 150 km, 75 km en voor 35 km.

Door Fietsen 100% geven voor het dak

Tijdens de projectteam presentatie werd Geert Naber van De Mikkelhorst aangenaam verrast door de bekendmaking van het goede doel ‘Fietsen voor het dak’. Aanleiding is de penibele situatie op regenachtige dagen bij De Mikkelhorst. Bij storm en nat weer hebben cliënten en medewerkers te maken met gevaarlijke situaties vanwege lekkages van het dak. Om geld in te zamelen voor de reparatie kunnen fietsers zich aanmelden voor de sponsortocht.

Terug in de tijd door ongelofelijke fietstocht

‘Dit jaar terug in de tijd, doordat we een ongelofelijk mooie route op de kaart hebben gezet’, aldus Jeroen de Grijs. Er wordt gefietst via het Zuidlaardermeer naar het zuid oosten naar Wildervanksterdallen richting Onstwedde en naar en door vesting Bourtange waar de eerste verzorgingspost is. Dan door Duitsland naar het zuiden en terug naar Nederland via de smokkelroute bij Ter Apel. Vervolgens omhoog via Westerwolde, Mussel naar onze 2de verzorgingpost in Stadskanaal bij Museumspoorlijn S.T.A.R. Dan het laatste stukje via de Hondsrug terug naar Haren Nederland. Kortom een prachtige tocht met diverse historische bezienswaardigheden.

Verschillende fietsroutes

Deelnemers kunnen zich vanaf 1 maart inschrijven voor drie fietsroutes:150 km voor wielrenners van Haren naar en door vesting Bourange en via de Duitse gemeente Haren Ems weer terug , 75 km voor recreanten naar Museaumspoorlijn S.T.A.R. te Stadskanaal of 35 km voor recreanten rond het Zuidlaardermeer. De VIP fietstoertocht van 20 km gaat langs de hunebedden in de nabijheid van Haren.

Sport verbindt mensen over grenzen

Het initiatief van Fietsfestijn Haren-Haren komt van twee Harense ondernemers, Jeroen de Grijs en Ronald Zuidema, die met de organisatie van het fietsfestijn nieuwe netwerken en samenwerking in de grensoverschrijdende regio willen stimuleren. Zij en hun team hebben de Gemeente Haren en diverse andere partners bereid gevonden een bijdrage te leveren aan het evenement.