Gorter Fietsen: Voorsprong door Kennis!

Een van de sponsoren van Haren-Haren is Gorter Fietsen. In dit item maak je kennis met eigenaar, Erik Gorter. Erik vertelt o.a. over het bedrijf, zijn uitdagingen en waarom je (vaker) de fiets moet pakken.

Kun je je kort voorstellen? Wie ben je? Waar kom je vandaan?

Mijn naam is Erik Gorter, geboren en getogen in Eelde. Ik ben een toegewijde wielrenner en ondernemer. Mijn passie voor wielrennen begon op 15-jarige leeftijd, en sindsdien ben ik actief in de sport.

Sinds wanneer bestaat Gorter Fietsen?

De winkel is opgericht in 1997. We zijn begonnen aan de Meeuwerderweg in de Oosterpoort (Groningen). Gepassioneerd bezig zijn met fietsen en klanttevredenheid heeft onze zaak doen groeien en bloeien. In 2019 verhuisde onze winkel naar een nieuwe locatie in Eelde, waar ik sindsdien samen met mijn vrouw Leontine en een team van vijf medewerkers werk. Hier hebben we een Experience-centre van 650m2 voor de sportieve fietser neergezet. We zijn gespecialiseerd in Race, ATB, Gravel, Trekking en sportieve E-bikes.

Wat zijn de uitdagingen voor Gorter Fietsen?

Onze uitdaging is om ons te onderscheiden van de grote winkelbedrijven en internetwinkels. Dit doen wij door onze kennis op heel hoog niveau te houden. Zowel in de werkplaats als in de winkel. Onze slogan luidt ook: Voorsprong door Kennis!

Wat zijn volgens jou de trends in de fietswereld die iedereen zeker moet gaan volgen?

De Gravelbike is op dit moment één van de grootste trends. Het is er al een paar jaar, maar we merken dat het afgelopen jaar een gigantische boost heeft gekregen. Het is een hele brede tak van sport. Je hebt de avonturier die op elk paadje wil kunnen rijden, daarnaast heb je de wedstrijdgravelaar die vooral snel wil op onverharde paden en dan heb je nog de bikepacker die met minimalistische bepakking op fietsvakantie gaat.

Wat is de beste tip die je aan (beginnende) fietsers kunt geven?

Zorg dat je een fiets koopt die qua geometrie bij je past en laat je niet alleen leiden door mooie kleuren of vormgeving. De prijs of uiterlijk van de fiets bepaalt niet of je plezier gaat beleven aan de fiets. De juiste geometrie en afstelling wel.

Waarom zou iedereen vaker de fiets moeten pakken?

Het is gezond, goed voor t milieu en goed voor je geest. Het is een sport die je alleen kunt doen en in een groep. En je kunt fietsen tot op late leeftijd op alle niveaus beoefenen. Mijn eigen vader is 79 en fietst nog 3 keer in de week met een groepje. Hij is een mooi voorbeeld dat je het heel lang vol kunt houden
Gorter Tweewielers Eelde

Zondag 7 juli Haren-Haren, sta jij aan de start van de 11de editie?

Ja uiteraard! Wij staan met een groep van onze vereniging (Pedaalbeukers- en beuksters) uit Eelde aan de start. Daarnaast help ik bij de start mijn collega Jeroen Keizer. Die verzorgt de technische ondersteuning.