Gelezen in Harener weekblad op 14 mei 2016.

HAREN – Stichting Haren-Haren houdt op 3 juni samen met Stichting BEA een uniek sportief evenement. Op die dag wordt de verbinding gelegd tussen de twee UNESCO gebieden, het Geopark de Hondsrug en Werelderfgoed de Waddenzee met een fietstocht en wadlooptocht.

De wadlooptocht gaat onder begeleiding van wadloopgids Wybe Kloppenburg. Wybe heeft na een ernstig ongeluk een lang en zwaar revalidatieprogramma bij Beatrixoord in Haren doorlopen. Na een beenamputatie pakt hij voor het eerst zijn hobby als wadloopgids weer op. Hij wil laten zien dat er ondanks een handicap nog heel veel mogelijk is in het leven. ‘’Sport en bewegen is voor iedereen, ongeacht welke vorm van handicap dan ook.  We mogen trots zijn op deze twee UNESCO gebieden in het noorden, laten we de verbinding maken”.

De vertreklocatie is het Sportcomplex BEA bij Beatrixoord in Haren. Vanaf Haren wordt per fiets of bus vertrokken richting de Waddenzee, waar de Eilanderbulttocht, een 7 km lange wadlooptocht, samen met Wybe wordt gelopen.

  • Per racefiets: 11:15 uur vertrek, terugreis is gezamenlijk per bus.
  • Per bus: 12:30 uur vertrek bus.

Aanmelden

Loop mee met Wybe en meld je aan voor deelname

Meer informatie

Kijk op www.haren-haren.nl voor het volledige Haren-Haren Altijd Wad programma.