De partners en sponsoren van Haren-Haren gaan zich op 7 december met Herbert Dijkstra voorbereiden op de Olympische spelen.

Herbert Dijkstra is op 7 december in Sportcomplex Beatrixoord te gast bij Haren-Haren om de aanwezigen mee te nemen in zijn verhalen en anekdotes over de Olympische Spelen. Hiermee steunt Haren-Haren het project van Foppe de Haan om kansarme kinderen in Zuid-Afrika te laten studeren.

Vele fietsers beoefenen ook de schaatssport. Zo ook Herbert Dijkstra. Hij is sportverslaggever, voormalig schaatser en wielrenner en won als schaatser medailles op de NK op de vijf en de tien kilometer en kwam uit voor Nederland op de Winterspelen in 1988 in Calgary. Als amateur-wielrenner behoorde hij tevens tot de nationale top. In 1988 vertegenwoordigde hij Nederland bij de Olympische Spelen in Seoul als lid van de tijdritploeg. Hij werd hiermee de eerste Nederlander die zowel aan de winter- als aan de zomerspelen deelnam, hetgeen op zich al een bijzondere prestatie is.

Na zijn actieve sportcarrière volgde hij de opleiding Lichamelijke Opvoeding, waarna hij als verslaggever bij de NOS terecht kwam. Hier deed hij in een auto of op een motor rechtstreeks verslag vanuit de Tour de France en werd hij ook regelmatig ingezet als interviewer bij de finish.

Lees meer:

  • Over Herbert Dijkstra: klik hier
  • Help Aphe Studeren, project van Foppe de Haan: klik hier

Mogelijk gemaakt door

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”70″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”200″ thumbnail_height=”100″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]