Haren-Haren boekt record

Het plein voor ’t Clockhuys was afgelopen zaterdag een fietsplein. Start- en finishpunt van de wielerklassieker Haren-Haren. Voor aanvang een kop koffie met krentenbol, bij terugkeer iets stevigers, zie foto. En dat was dan wel verdiend, want de tocht naar het Duitse Haren duurde honderdzeventig mooie maar pittige kilometers, waarvan een deel met stevige tegenwind. Gelukkig leverden de Duitsers op de tussenstop ook een stevige bijdrage: apfelkuchen und bratwurst.

Organisator Jeroen de Grijs is weer dik tevreden, want er deden bijna zeshonderd fietsers mee. Een record. En de beoordeling van de tocht kon ook minder. De Grijs: “Iedereen was zeer tevreden. Onze Theo Sikkema van o.a. RTV Noord en de WinsumerWierdentocht beoordeelde onze tocht bijvoorbeeld met een dikke acht.”

Voor wie niet meereed naar Duitsland was er ook iets te beleven, in de vorm van muziek. De bekende Bert Heerink trad op en zong onder andere zijn hit Julie, July: ‘Ze is mooi als de zon.’ De deelnemers krijgen allemaal een ansichtkaart ter herinnering aan de tocht. En wie weet volgend jaar weer? Want: ‘Julie krijgt iedereen mee. Ze trekt je aan en laat je niet meer gaan.