Tijdens de 5de editie van Haren-Haren wordt voor het eerst een Handbike Toertocht georganiseerd. Deze tocht worden mede mogelijk gemaakt door Stichting BEA en Hollister Move Forward. Hieronder leest u de motivatie van Ronald Stevens, manager van de Stichting BEA.

Ben je handbiker? Doe mee, en schrijf je nu in.

Wat is Stichting BEA?

Stichting BEA stimuleert mensen met een lichamelijke beperking en/ of chronische ziekte zoveel mogelijk te sporten en te bewegen. Zij wil het expertisecentrum van Noord-Nederland zijn op het gebied van sport en bewegen voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze expertise bestaat uit het beheer van aangepaste faciliteiten, het geven van sportlessen aan de doelgroep en het netwerk in de sport, de gezondheidszorg en het onderwijs. De kracht van de stichting zit in de driehoek sport, gezondheid en onderwijs. Op alle niveaus haalt de stichting kennis uit haar netwerk. Dit doet Stichting BEA in nauwe samenwerking met de locatie Beatrixoord van het UMCG en het Hanze Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen. Al deze faciliteiten en expertise komen samen in Sportcomplex BEA, Dilgtweg 5 in Haren.

Motivatie van de samenwerking met stichting Haren aangegaan?

Wij zijn een samenwerking met de Stichting Haren-Haren aangegaan, omdat wij net als Haren-Haren ambitieus zijn en een passie voor sport delen. De Stichting BEA wil graag haar bekendheid in Haren en de regio vergroten en samenwerken met organisaties die onze passie en waarden delen. In Haren-Haren hebben we een professionele partner gevonden. Dit biedt ons de mogelijkheid om samen een unieke wielerklassieker nog unieker te maken door de enige handbiketocht in de provincie Groningen aan te bieden en tegelijk valide en invalide sporters samen te brengen. Zij hebben in dit geval ook een gedeelde passie: namelijk fietsen en daarbij een uitdagende afstand afleggen. Jeroen de Grijs van Haren-Haren zou het kunnen omschrijven als: “fietsen voor bikkels”.

De toevoeging van de handbike toertocht aan Haren-Haren?

Wat is nou mooier dan een groot feest te delen en een kwalitatief goed evenement aan nog meer mensen aan te kunnen bieden? Haren-Haren is een geweldig evenement en onze doelgroep verdient het om hier ook deel van uit te maken. Op deze manier groeit de wielerklassieker en zorgt deze voor nog meer verbinding. Sport en bewegen is belangrijk voor iedereen!

Wat wil je verder nog toevoegen?

In Sportcomplex BEA sporten ook mensen zonder een lichamelijke beperking. Iedereen is welkom! ’s Avonds en in het weekend is de fitnessruimte open en de sporthal en het zwembad kunnen worden gehuurd door sportverenigingen en particulieren. Er vinden kinderfeestjes plaats en organisaties uit de regio kunnen een ‘BEA Experience’ beleven. Kijk op de website www.stichtingbea.nl voor meer informatie.