Trots op Jochem Hoekstra, Haren-Haren deelnemer van het eerste uur. In 2013 wielerprof in spé en dit jaar winnaar geworden van de 67e editie van de Omloop der Kempen in Veldhoven. De 22-jarige wielrenner uit Haren (Groningen) reed op zo’n twee kilometer van de finish weg uit een kopgroep van zes en bekroonde een sterke koers met een korte maar mooie solo.

Jochem Hoekstra, “toen ik wegreed bij de andere jongens dacht ik er alleen maar aan om zoo hard mogelijk te trappen! En de laatste honderd meter was gewoon kippenvel!”

De 67ste Simac Omloop der Kempen ging om tien over twaalf onder een stralend zonnetje van start. De verwachting was dan ook dat het onder deze omstandigheden een matte koers zou worden. Niets was echter minder waar want de heren coureurs zorgden voor voldoende vuurwerk. Jochem bekroonde een sterk gereden race met een mooie overwinning, voor Cyclingteam Jo Piels al de zestiende van het seizoen. Jochem Hoekstra fietst voor Cycleteam Jo Piels en is woonachtig in Haren. Als Harenaar stapt hij ook op voor Haren-Haren.  Lees hier het wedstrijdverslag.