De wielerklassieker kon gezien worden als een ware ontdekkingsreis door unieke dorpen en landschappen. De renners verlieten Haren via de oostkant, op dat moment was het avontuur begonnen. Onnen was het eerste dorp waar doorheen werd gefietst. Via het Zuidlaardermeergebied werd Exloo uiteindelijk bereikt, waar gepauzeerd kon worden. Na deze pauze keerde ongeveer de helft terug naar Haren en de andere helft vervolgde de tocht naar Haren Ems in Duitsland.

 

Haren-Haren is een NTFU fiets toertocht, die als NTFU Klassieker op de NTFU kalender staat. Volgend jaar op zaterdag 1 juli.

Op de ‘’terugweg’’ werd bij Emmer-Compascuum Nederland weer binnengefietst. Via Weerdinge en Valthe wordt Exloo voor de tweede keer bereikt. Voor de laatste keer is er voor de renners hier de mogelijkheid voor een pauze. Het laatste gedeelte van de route zal wederom door prachtige polders en Drentse landschappen gaan. Via Rolde, Tynaarlo en Glimmen werd Haren bereikt. Eenmaal fietsend over de Rijksstraatweg mochten de renners een gevoel van trots en voldoening ervaren.