Haren-Haren 165 Kilometer

Fietsfestijn-Haren-Haren-Nederland-24165 Kilometer wielerklassieker “Van Haren naar Haren en terug naar Haren” Start & Finish Kerkstraat Haren Nederland Algemene informatie voor fietsers: klik hier.

 

De 165 km wielerklassieker kan gezien worden als een ware ontdekkingsreis door unieke dorpen en landschappen. De renners zullen Haren via de Rijksstraatweg verlaten, op dat moment is het avontuur begonnen. Wanneer de renners Haren achter zich hebben gelaten is Glimmen het eerste dorp waar doorheen gefietst wordt.

De ontdekkingstocht gaat door via Tynaarlo en Schipborg. Voordat de renners het door hebben, zullen ze aankomen in Borger waar de mogelijkheid is om een korte pitstop te houden. Vanaf Borger wordt er doorgefietst richting de Duitse grens. Wanneer de renners zijn aangekomen net voor de gelijknamige Duitse plaats, is er de tweede mogelijkheid om even bij te tanken bij de verzorgingspost. Hierna wordt er weer teruggefietst naar Nederland.

Op de ‘’terugweg’’ wordt bij Munkemoer Nederland weer binnen gefietst, waarna de weg vervolgd wordt richting Borger. Hier is de mogelijkheid om voor de 3de keer te pauzeren en bij te tanken. Het laatste gedeelte van de route zal wederom door prachtige polders en Drentse landschappen gaan. Via Gieten, Zuidlaren, Noordlaren en Onnen zullen de renners Haren weer bereiken waarna er een verkoelend drankje genuttigd kan worden op het clockhuijsplein.

De bezienswaardigheden die u onderweg tegenkomt kunt u bekijken op https://www.haren-haren.nl/bezienswaardigheden/bezienswaardigheden-nl/