Ronald Stevens over de samenwerking voor handbike

Sinds een paar jaar wordt samengewerkt met Stichting BEA. We stelden Ronald Stevens een paar korte vragen hoe het nu precies zit.

Wat doet Stichting BEA?

Stichting BEA stimuleert iedereen zoveel mogelijk te sporten en te bewegen! Zij is het expertisecentrum van Noord-Nederland op het gebied van sport en bewegen voor mensen met een lichamelijke beperking. Dit is samenwerking met verschillende organisaties waaronder het UMCG Centrum voor Revalidatie (CvR).

Patiënten worden geadviseerd en gestimuleerd ook na de behandeling te blijven bewegen.

Stichting BEA helpt daarbij door sportfaciliteiten en activiteiten aan kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte aan te bieden.

Sportcomplex BEA beschikt over:

een sport- en beweegplein, een topsporthal, een subtropisch zwembad, een fitnessruimte, een (multifunctionele) vergaderruimte en een sportcafé.

Daarnaast biedt Stichting BEA:

sport en spel, fitness, zwemmen, handbiken, goalball, hardlopen, fietsen, e-hockey, etc.

Kortom:

Stichting BEA biedt een ruim sportaanbod waar zowel patiënten, sportverenigingen als particulieren gebruik van kunnen maken. Klik op lees meer voor meer informatie over Stichting BEA. 

Wat is onze betrokkenheid bij Haren-Haren?

Sinds 2017 maken wij mede mogelijk dat ook handbikers aan Haren-Haren deelnemen. Zo is er elk jaar een aparte route voor handbikers. Handbiken, in het Engels ook wel handcycling genoemd, is een paralympische sport die onder andere wordt beoefend door personen met een motorische beperking. Hierbij beweegt men zich voort in een handbike, een speciaal soort fiets waarvan de ‘pedalen’ (meestal) gelijkmatig worden voorbewogen door de armen of in ieder geval de bovenste extremiteiten. Dit in tegenstelling tot een ligfiets, die wordt voortbewogen door de benen (de onderste extremiteiten).

Waarom is dat zo belangrijk?

Sport en bewegen is voor iedereen belangrijk, fietsen is leuk en Haren-Haren is een wielerklassieker waar iedereen welkom is!

Handbike 50 km

Zondag 7 juli

Overal wordt rekening mee gehouden. Een stoere tocht voor de mens met een beperking. Revalidatiecentrum Beatrixoord stoomt u klaar voor deze handbike tocht.