Haren-Haren 105 Kilometer

Fietsfestijn-Haren-Haren-Nederland-24105 Kilometer wielerklassieker “Geopark de Hondsrug” Start & Finish Kerkstraat Haren Nederland Algemene informatie voor fietsers: klik hier.

De 105 km wielerklassieker kan gezien worden als een ware ontdekkingsreis door unieke dorpen en landschappen. De renners zullen Haren via de Rijksstraatweg verlaten, op dat moment is het avontuur begonnen. Wanneer de renners Haren achter zich hebben gelaten is Glimmen het eerste dorp waar doorheen gefietst wordt.

De ontdekkingstocht gaat door via Tynaarlo en Schipborg, waarna er doorgefietst wordt tot Borger. Hier is de mogelijkheid om een korte pitstop te houden om wat te eten en drinken. Vanaf Borger wordt er doorgefietst richting Exloo waarna de renners weer terugfietsen naar Haren.

Op deze ‘’terugweg’’ wordt er via Drouwen, Gieten, Zuidlaren en Onnen gefietst naar het clockhuijsplein, waar er nagenoten kan worden met een drankje en livemuziek.

De bezienswaardigheden die u onderweg tegenkomt kunt u bekijken op https://www.haren-haren.nl/bezienswaardigheden/bezienswaardigheden-nl/