Fietsfestijn Haren-Haren wil graag dat het iedereen goed gaat tijdens het fietsen. Daarom is er van alles geregeld om mens en fiets te verzorgen.


Haren-Haren Locaties Haren NL weergeven op een grotere kaart

Heenreis en parkeren

U kunt gratis parkeren op de parkeerplaats van Postillion Hotel Haren-Groningen, het Transferium bij de afrit A28. U volgt de ANWB-borden met ‘Centrum’ naar het Raadhuisplein van Haren. Tevens kunt u gratis parkeren tegenover Hortus Haren, aan de Kerklaan 34, 9751 NN te Haren. Let op! De Vondellaan in Haren ondergaat een metamorfose en is gesloten voor doorgaand verkeer.

Kleedkamers en douches

In Postillion Hotel Haren-Groningen kan worden omgekleed (geen douchegelegenheid). In een nabij gelegen sportzaal of school zijn kleedkamers en douches aanwezig.

Registreren

scan en goStart inschrijving om 07:30 uur op het Raadhuisplein. Er wordt gebruik gemaakt van Scan en Go. Sporters die zich vantevoren hebben ingeschreven via www.inschrijven.nl of die een NTFU-pas met scancode hebben kunnen dus snel van start gaan. Overige deelnemers kunnen zich met inschrijfformulieren registreren. Na inschrijving en betaling, van € 9,50 of € 7,50 voor NTFU-leden, ontvangt de deelnemer een polsband en nummerbordje. De polsband bevat een noodnummer voor hulp onderweg.

Ontbijt

Koffie of thee met krentewegge voor € 1,00. De krentewegge van Echte Bakker Petra & Wilfred Haafs is rijkelijk gevuld met krenten en rozijnen en besmeerd met boter.

Routes en tussenstops

Via het menu ‘routes‘ vindt u de routekaarten van de drie afstanden. Herkenbare pijlen geven de route aan. Er zijn geen wegen afgezet, u dient zich te houden aan de verkeersregels. Op de tussenstops is verzorging en zijn sanitaire voorzieningen aanwezig.

Hulp onderweg

Zowel bij de start als op de route is een reparatieservice aanwezig. De bezemwagen voor 150 km wordt aangeboden door Bartelds Hoveniersbedrijf en van 75 km door Willem Bazuin Glaszettersbedrijf. De laatste deelnemer wordt gevolgd door een ‘bezemwagen’ met EHBO. De bezemwagen beschikt over materialen en verkoopt tubes. Bel het noodnummer voor hulp voor onderweg. Download de Haren-Haren Onderweg App om snel en makkelijk het noodnummer te bellen. Daardoor is uw naam, nummer en locatie direct bekend. Om het noodnummer beschikbaar te houden belt de organisatie u terug.

Ravitaillering

Op de route worden diverse ravitailleringposten ingericht op toeristische locaties. Op de routekaart worden de locaties aangegeven. Per post zijn de volgende faciliteiten aanwezig: toiletten, EHBO, reparatiemateriaal, water, energiedrank met bijvoorbeeld een banaan of mueslireep.

Ontmoetingsplein

Tijdens het Fietsfestijn Haren-Haren verandert het Raadhuisplein in een Ontmoetingsplein. Op het ontmoetingsplein kunt u uitrusten, napraten, netwerken en uw fietservaringen delen op de loungebanken van ABN-AMRO. Prijzen voor bier, fris of wijn zijn € 1,50. Het Ontmoetingsplein is geopend tot 20:00 uur.

Eindtijden en finish

Geschatte eindtijden van de fietstochten zijn tussen 13:00 en 18:00 uur. Na het passeren van de finishboog van Plas en Bossinade ontvangt u van de organisatie een passende beloning.

Arrangementen

Bij de Lavendelboerderij Ruitenborgh kunt u een extra lange stop maken voor bezichtiging van de lavendeltuin en zeepmakerij. Terug in Haren kunt u terecht bij Lunchroom Le Stelle voor een kop koffie en een broodje, voor een fietsmenu bij Brasserie Hart van Haren, borrel bij Café de Zaak of een diner bij Postillion Hotel Haren (geschikt voor groepen).

Bekendmaking prijswinnaars

Na afloop om circa 18:00 uur zullen de prijswinnaars bekend gemaakt worden. O.a. de door HA-Juweliers beschikbaar gestelde Tissort T-Touch Expert Sporthorloge t.w.v. €695 en het door Olja Maier gemaakte Fietsfestijn schilderij t.w.v. €595. Tevens bekendmaking van het sponsorbedrag tbv Borgheerd.

Deelname op eigen risico

De gehele organisatie van Fietsfestijn Haren-Haren, inclusief alle vrijwillige medewerkers van dit evenement, zijn tegenover zowel deelnemers, toeschouwers en andere aanwezigen niet aansprakelijk voor enige opgedane schade of lichamelijk letsel tijdens het Fietsfestijn Haren-Haren.

Alle fietsers worden geacht zich te houden aan de normale verkeersregels en aan de gedragscode van het NTFU:

  • houd je aan de verkeersregels;
  • houd zichtbaar rekening met anderen in het verkeer;
  • gebruik een fietsbel;
  • geef tijdig aan welke richting je gaat volgen;
  • blijf beleefd tegen andere weggebruikers;
  • rijd altijd op het aangegeven fietspad;
  • passeer een fietser of wandelaar op gepaste snelheid;
  • volg aanwijzingen op van politie en/of verkeersregelaars;
  • gooi afval in een afvalbak;
  • voor racefietsers is een helm is verplicht!

In Haren DE wird es ein Treffpunkt geben beim Rathaus.
Unterwegs gibt es Rastplätze mit Toiletten, Essen und Trinken. Bei Pannen und Pech steht eine Fahrradreparaturservice bereit.
Die Route ist mit pfeilen markiert.
in Haren NL gibt es am Treffpunkt allerlei Unterhaltung und auch einen Fahrradabstellplatz.
Unterwegs sind keine Straßen für die Touren gesperrt. Alle Teilnehmer müssen die allgemeinen Verkehrsregeln einhalten.