Op donderdag 15 mei nam wethouder Lambeck van economische zaken het eerste exemplaar van het Haren-Haren magazine in ontvangst. Het Haren-Haren magazine is een initiatief van ondernemers Jeroen de Grijs en Ronald Zuidema vanuit hun rol als organisator van het Haren-Haren Fietsfestijn dat op 28 juni a.s. plaatsvindt. De beide ondernemers willen met dit sportieve evenement nieuwe netwerken en samenwerking in de grensoverschrijdende regio stimuleren én Haren en het gebied tot Haren Ems (Duitsland) op de kaart zetten.

Oplage en verspreiding

Voor het realiseren en verspreiden van het Haren-Haren magazine zijn de beide ondernemers de samenwerking aangegaan met het Drenthe Magazine. Het Drenthe Magazine verschijnt in een oplage van 50.000 exemplaren in heel Nederland en kost € 4,95. Haren vormt in deze editie het stijlvolle middelpunt. Daarnaast is het Haren-Haren magazine in een oplage van 2.000 exemplaren gedrukt. Deze is gratis af te halen bij:

  • overdag: Ha Juweliers, Poggibonsi, Bloemsierkunst Groeneveld, Boekhandel Boomker, Anna van Schilfgaarde interieur en Bruna;
  • ’s avonds: Café de Zaak, Intermezzo Brasserie, Ristorante Mediterraneo, ’t Hart van Haren Brasserie en Van der Valk Hotel Groningen Westerbroek.

Het Haren-Haren Fietsfestijn

Spreekwoordelijk vertrekken de fietsers uit Stijlvol Haren om door het Groninger Landschap langs recreatieve en historische bezienswaardigheden, zoals vesting Bourtange, de smokkelroute en Museumspoorlijn S.T.A.R. te Stadskanaal terug te keren naar gastvrij Haren. Voor de verwachte 1.000 fietsers en het winkelend publiek wordt op het Raadhuisplein een fair met stijlvolle producten, muziek, dans en sportieve demonstraties georganiseerd. Zodat Haren wordt beleefd als een verrassend en gastvrij. Deelnemers voor de fietstocht kunnen zich inschrijven voor verschillende fietsroutes:

  • 150 km voor wielrenners: van Haren naar en door vesting Bourtange en via de Duitse gemeente Haren Ems weer terug;
  • 80 km voor recreanten naar Museumspoorlijn S.T.A.R. te Stadskanaal;
  • 33 km voor recreanten rond het Zuidlaardermeer;
  • de sponsorfietstocht “Fietsen voor het dak” van 27 km gaat langs het enige Groninger hunebed bij Noordlaren.

Download het magazine: Haren-Haren-Magazine-20 pagina’s Meer informatie. Klik hier voor contact. Bronnen en foto’s: